Bloc de l'assignatura de Català de l'IES Miquel Crusafont i Pairó de Sabadell. I si algú s'hi apunta, millor!

dijous, 6 de març del 2008

Les cartes d'Hèrcules Poirot

LES CARTES D'HÈRCULES POIROT
-JAUME FUSTER-




A la Baixa Cerdanya, prop de Martinet, hi ha un balneari, conegut amb el nom de balneari de la Font del Ferro, que va gaudir d'una certa fama anys enrere. En aquest paisatge, en l'època de postguerra, Hèrcules Poirot, el cèlebre detectiu, immortalitzat per Agatha Christie, ha de descobrir un afer d'assassinats i negocis bruts. Poirot és subtil, però hi ha algú que l'ajuda, la senyoreta Puig, que, ves per on!, és encara més subtil que no pas ell.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Va ser un llibre bastant interessant i interactiu, ja que fa menjar-te el coco fins a l’última pàgina del llibre, perquè no saps qui és l’assassí.
Els escenaris i els assassinats van ser bastant originals i els personatges feien que et sentissis reconegut amb algun d’ells.

Jessica i Leo

Anònim ha dit...

Aquest llibre ens ha semblat molt interessant, perquè té un punt misteriós, ja que succeeixen diferents assassinats. I això, ens fa pensar i intentar esbrinar qui és l’assassí.
És un llibre on has d’estar molt atent a la lectura, ja que en cada moment, surten pistes i proves, que si no estàs atent no pots entendre el que ha passat.

Maria i Eli

Anònim ha dit...

Aquest llibre m'ha agradat molt, perquè és un dels únics llibres que m'han manat, que és del estil que m'agrada.
Ha estat molt entretingut perquè mai sabies qui era l'assassí.

Pol

Unknown ha dit...

aquest llibre es bastant intrigant jo
el recomano,perquè aquest llibre ha sigut el unic llibre que m'ha agradat en aquella temporada.

El llibre és llarg però molt facil de llegir to llegueixes en un tres i no res.



Alba Blasco

Anònim ha dit...

Aquest és un llibre molt entretingut i enganxa molt perquè fins l'ultim moment no se sap qui és l'assassí. Et dones conte de que en la postguerra o anaves amb la dictadura o et ficaven a la pressó.





Josué i Victor

Anònim ha dit...

El llibre d'Hèrcules Poirot és molt fàcil de llegir. És cert que hi ha alguna paraula difícil, però no hi ha cap problema per entendre-ho.
Sembla llarg, però jo me'l vaig acabar en menys de dues hores.
És la història d'un detectiu famós, creat per l'escriptora Agatha Chiristie, però en aquesta història, Jaume Fuster ha escrit una nova aventura protagonitzada per Poirot.
Si no us obliguen a llegir-lo, us encantarà.
Però no us trenqueu el cap intentant descobrir el culpable, tranquils, que de mica en mica, l'assassinat es va resolent sol.

Rita Salavert Otal 2n R1

Anònim ha dit...

Aquest llibre es molt interessant i bastant intrigant per els assasinats i els suspitossos i la esgarrifança de no poder surtir de aquell balneari dins la montaña.
Recomano aquest llibre a tot el mon m'agradat molt.
Chema 2r2

Anònim ha dit...

Aquest libre està molt bé, m'agrada ja que et quedes amb l'intriga de saver el que passarà al capítol seguent, i això fa que llegueixis llegint al dia seguent.

Núria

Anònim ha dit...

Aquest llibre m’ha encantat ja que tracta de les dues coses que més m'agraden en els llibres, que tractin sobre detectius i d'assassinats. Està molt ben explicat encara que hi ha paraules que no les entenia molt bé. Ho recomano a la gent que li agrada aquesta classe de llibres.
Per a mi, a sigut un llibre molt interesant ja que sempre estàvem buscant un assassí que després resultava ser un altre.


Luís Felipe Burniol

Anònim ha dit...

El llibre d'Hèrcules Poirot, m'ha agradat molt (sempre m'han agradat aquest tipus de llibres, d'intriga i alhora misteri).
El que no m'esperava, es que l'assassí fos qui... en fi qui us hagueu llegit el llibre ho sabreu. Tot apuntava a què havien de ser el dos complices, i al final, la senyoreta Puig em va deixar parat.
Aquesta novela, m'ha engrescat en la lectura de llibres d'Agatha Christie, i més si surt el detectiu de les "cèl·lules grises".
Quan fa gairebè tres mesos ens el van deixar perquè el llegissim, m'esperava les típiques classes aburrides.

Marc Montoya 2R1

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt aquest llibre. Trobo que es molt entretingut i fàcil de llegir. Hi ha alguna paraula que m'ha costat, però no ha sigut un impediment per entendre'l.
S'ho recomano a tothom que l'agradi el misteri i els assassinats.

Kimberly Garcia 2n R1

Anònim ha dit...

M’ha agradat molt , perquè a mi els llibres d’enigma i misteri m’encanten. A part aquest llibre està molt bé perquè fins al final no saps qui a sigut i perquè a sigut. Però el que no m'ha agradat és el vocabulari que algunes paraules no les entenia.
Recomano el llibre a tothom que el vulgui llegir perquè és un llibre fàcil de llegir .

Sara Riballo 2R1

Anònim ha dit...

M’ha agradat molt , perquè a mi els llibres d’enigma i misteri m’encanten. A part aquest llibre està molt bé perquè fins al final no saps qui a sigut i perquè a sigut. Però el que no m'ha agradat és el vocabulari que algunes paraules no les entenia.
Recomano el llibre a tothom que el vulgui llegir perquè és un llibre fàcil de llegir .

Sara Riballo 2R1

Anònim ha dit...

Aroa i Jessica

Ens ha agradat molt el llibre,és molt interessant i t'intriga saber qui és l'assassí.Té molt misteri i això agrada al llegir.

US HO RECOMANEM!!

Anònim ha dit...

Aroa i Jessica

Ens ha agradat molt el llibre,és molt interessant i t'intriga saber qui és l'assassí.Té molt misteri i això agrada al llegir. US HO RECOMANEM!!

Anònim ha dit...

M'agradat vastant el llibre per que fins que no arribes als capitols del final, del llibre et costa saber una mica qui ha pogut ser l'assesi. I et fa pensar vastant, perquè no et pots ben bé imaginar qui és l'assesi.

Recomano el llibre a la persona que li agradi el misteri.



Alba Borràs García 2n r-1

Sergi Robles ha dit...

El llibre comença una mica aburrit, fins que als últims capítols, començen els moments de més intriga, i, encara que tot apunta a que l'assasí és una persona, es descobreix que és un dels personatjes dels que menys s'espera que hi tinguin la culpa; el mossèn. Es fa un tret al cap amb intenció de fer veure que ha sigut un altre, i si cap dels dies que li demanen per fer missa, no en fa, es perquè en realitat no és qui diu que és.

Anònim ha dit...

A mi m'ha agradat molt llegir aquest llibre perqué a mi m'agraden molt les obres o llibres que estan basades en les historíes d'Agatha Christie.Encara que jo no tingues cap personatge m'ha fet pensar molt en les nol·les de ciencia-ficció.També m'ha costat molt saber qui era l'assassí peró no he pogut creure que fossi el Mossén, tots eren molt sospitosos.



Eva Díaz Llamas 2r1

Anònim ha dit...

A mi m’ha agradat el llibre, per que els llibres de misteri i policíacs m’agraden molt, ja que amb el misteri t’enganxes, i te l’acabes llegint en molt poc temps, mai hagués pensat que l’assassí fos aquell.
L’únic inconvenient és que de dilluns a dilluns no me’n recordava de tot el que havíem llegit el dilluns anterior.

Júlia Membrives Ruiz
2onR1

Anònim ha dit...

Jessica diu:

M'ha agradat molt el llibre es molt intrigant que hi ha uns cuants que poden passar d'assassis, perque son molt sospitosos.
US HO RECOMANHO!!

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt aquest llibre. Desde el primer assessinat et fa sospitar de tots els membres presents.

Recomano aquest llibre per a les persones a lers que els hi agradi els llibres de misteri.

Eva González

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt el llibre per el seu misteri, et deixa amb l'intriga de qui serà l'assassi fins el final del llibre, i a més mencanten aquests tipus de llibres.
Ho recomano a tothom!

Mario 2n R1.

Anònim ha dit...

M'ha agradat però aquest llibre es molt esquematic com tots els llibres de l'Agatha Cristie.Estructura:assassinat,deduccións,conclusions i descubrir qui era l'assassì.Però fins i tot m' ha agradat.

Jo recomano aquest llibre.

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt el llibre perquè era molt emocionant.Te molta intriga de qui sera el assassí i de que pasara mes endavant de l'obra. És una mica compicat perquè no s'enten molt bé el que volen dir algunes paraules.El recomano, és un bon llibre.


Miriam Segura Ruiz 2R1

Anònim ha dit...

"Les cartes d'Hèrcules Poirot" és un llibre entretingut, que manté intrigat al lector fins l'últim moment. M'ha agradat perquè la novel.la de misteri és el meu génere preferit.

El final és sorprenent, no m'esperava en absolut que l'assassí fos qui va resultar ser. El personatge no
va sovintejar al llibre i les seves intervencions no semblaven tenir gaire rellevància.

En conclusió em sembla un llibre molt bé estructurat, amb un registre literari àgil i una brillant descripció dels ambients. Malgrat tot, l'aclariment final dels fets em va resultar un xic confús, i vaig haver de rellegir-m'ho un parell de cops per copsar tots els detalls de la trama.

Tret d'això, crec que es tracta d'un llibre molt recomanable, que deixa a lector amb ganes de tornar a submergir-se en l'atmosfera que envolta a en Poirot.

Gabriel Arqué

Anònim ha dit...

Vull saber la descripció exacta dels personatges d'aquest llibre si us plau







Gràcies

Anònim ha dit...

L'Hèrcules Poirot m'ha semblat un llibre molt interessant. Ha estat molt bé, perquè t'explica la història d'un detectiu belga que es veu afectat per dos assassínats al balneari on va de vacances, i aquí és on comença l'emoció de la història. És on ha de posar tots els seus coneixements de detectiu per esbrinar qui ha sigut l'assassí dels dos morts. Té un final molt bo, i acaba com comença: escoltant la seva veu en off, escrivint-li una carta a l'Aghata.

Per acabar m'ha creat una intriga molt emocionant, perquè cada vegada la cosa es posava més interessant. M'ha agradat que tingués paraules del vocabulari explicades, però d'altra banda hi ha hagut paraules que no entenia.

Jordi Puerto

Anònim ha dit...

Aquest llibre ha estat molt bé, t'explika la historia de dos assessinats i d'un detectiu belga, ami m'hagradat perque t'explica les coses molt detalladament, jo crec que té molt de misteri i axó es el que fa que volguis llegir més, el vocabulari del llibre no es gens dificil d'entendre, jo ho recomanaria perque és molt entretingut.

Ylenia Mariscal 2R2