Bloc de l'assignatura de Català de l'IES Miquel Crusafont i Pairó de Sabadell. I si algú s'hi apunta, millor!

dilluns, 3 de març del 2008

De Nador a Vic

DE NADOR A VIC
-Laila Karrouch-

La Laila, nascuda a la ciutat marroquina de Nador el 1977, va arribar a Vic amb la seva família quan tenia vuit anys. Aleshores va començar el procés d'adaptació a una nova cultura i a uns nous costums, però també es van desencadenar un seguit d'emocions que la marcarien per sempre. L'enyorança dels avis i els amics del Marroc, la preocupació per les dificultats econòmiques, la coneixença de nous amics a l'escola i a l'institut, la polèmica participació en proves esportives o el racisme latent en la recerca de la primera feina són només alguns dels episodis que la Laila, amb una enorme sensibilitat, va relatant en primera persona. És així com se'ns dibuixa la vida d'una noia que viu a cavall de dos mons que ella assumeix amb naturalitat i sent com a propis.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest llibre va sobre una noia del Marroc que va anar a viure a Vic i és un testimoni de fets reals.
M'ha agradat molt, el vocabulari és bastant fàcil, i és una història molt bonica.
El recomanaria a persones que li agradin els testimonis de dones de fets reals.




Marta López Armendáriz 2n R1

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt aquest llibre.
Una noia viatja de Nador a Vic amb la seva familia en busca d'una vida mes bona, com moltes families imigrants que benen a Espanya. Els problemes econòmics que troba, la diferència de cultures etc. No impideixen que la Laila, la noia, aprengues a viure entre dos cultures tan diferents.
És un llibre que explica la vida d'una noia.
El recomania a tothom que li agradessin les lectures explicatives.

Hanae Bourit

Anònim ha dit...

Aques llibre m'agrada't molt, perquè a mesura que ho vas llegint vas sabent com es sent una persona que ve d'un altre país. com se sent quan ha de cambiar de costums de llengua...


Caba Diaby