Bloc de l'assignatura de Català de l'IES Miquel Crusafont i Pairó de Sabadell. I si algú s'hi apunta, millor!

dilluns, 31 de maig del 2010

La llegenda de Sleepy Hollow/Rip Van Winkle

LA LLEGENDA DE SLEEPY HOLLOW/ RIP VAN WINKLE
-WASHINGTON IRVING-

La llegenda de Sleepy Hollow relata la història d’Ichabod Crane, un mestre esprimatxat i imaginatiu que, per alleujar les seves ànsies d’amor i posar remei a la misèria en què viu, es proposa aconseguir la mà d’una rica hereva. Però en el seu camí, el malgirbat pedagog haurà de rivalitzar amb el temible Brom Bones, un jove robust i bromista que compta amb dos aliats molt valuosos: l’espectre d’un genet sense Cap, que té aterrida tota la vall, i la imaginació febril del mateix Ichabod.

El relat barreja hàbilment realitat i fantasia i s’impregna d’un refinat to humorístic, uns trets que també són presents a “Rip Van Winkle”. En aquest segon conte, l’afable però indolent Rip, viurà l’experiència de la seva vida un dia en què, se’n va a caçar a la muntanya i s’adorm. Quan es desperta, vint anys més tard, descobreix que tot, llevat d’ell mateix, ha canviat.





1 comentari:

mireia ha dit...

Aquest llibre m'ha semblat una mica avorrit tot i que m'agrada més la llegenda de Rip Van Winkle que la de Sleepy Hollow perquè la d'en Rip la trobo molt més curiosa i m'ha cridat molt l'atenció. Aquest llibre està molt bé perquè a més del contingut té moltes il·lustracions molt maques.