Bloc de l'assignatura de Català de l'IES Miquel Crusafont i Pairó de Sabadell. I si algú s'hi apunta, millor!

diumenge, 15 de març del 2009

Sis històries al voltant d'en Màrius

SIS HISTÒRIES AL VOLTANT D'EN MÀRIUS
-JORDI SIERRA I FABRA-

Aquesta novel·la relata la vida d'en Màrius, un noi víctima de les drogues. Tanmateix, el protagonista no és pròpiament aquest jove, sinó les sis persones que, amb sis punts de vista diferents, ens n'expliquen la vida, des que neix fins al desenllaç. Sis persones que, potser, haurien pogut evitar alguns dels fets que aquí es narren. L'obra és tractada en un estil absolutament diferent i innovador. Aquest llibre és, sens dubte, una de les apostes més fortes i personals d'en Jordi Sierra i Fabra.

3 comentaris:

Sergi Robles ha dit...

M'ha agradat molt el llibre, ja que és realista, i parla sobre històries que molta gent viu en directe dia a dia. També m'ha agradat perquè s'explica des de diferents punts de vista, i això t'ajuda a que entenguis millor el contingut. En general el llibre m'ha agradat, perquè tampoc és aburrit.


~Sergi Robles 2R1

Anònim ha dit...

Aquest llibre ha estat molt interessant,i m'ha agradat molt.
El recomano per a joves de 14 a 18 anys, perquè és una mica embolicat, ja que l'expliquen sis persones diferents.
El que no m'ha agradat ha sigut que el llibre està explicat per números, per això hi havia coses que no s'entenien del tot, però ha estat molt entretingut.
Crec que l'escriptor s'ha fixat en la vida quotidiana dels joves, per fer el personatge d'en Marius, els problemes que en Marius té a la història, són problemes que molts joves tenen avui en dia, incitats a fer coses per a conservar les amistats.

Mónica Castillo

Unknown ha dit...

Sense dubte, aquest llibre m’ha agradat molt. Té una història molt realista. L’estil innovador d’aquesta novel•la està bastant bé, encara que al principi no ho entenia bastant bé però desprès ja vaig començar a entendre-ho. La història és com un cercle viciós de culpabilitat que tenen els personatges respecte d’en Màrius, i això dóna molt que pensar, i també, al principi no te n'adones, vas una mica perdut quan comences a llegir el llibre, però a mesura que vas arribant al final, te n'adones que l’autor sembla que l’hagi escrit expressament pensant en adolescents de 14 a 18 anys, que en alguns casos els hi passa el que els hi passa a en Màrius en aquesta novel•la, que és com una mena de faula.