Bloc de l'assignatura de Català de l'IES Miquel Crusafont i Pairó de Sabadell. I si algú s'hi apunta, millor!

dilluns, 28 d’abril del 2008

La casa de les acàcies

LA CASA DE LES ACÀCIES
-MERCÈ CANELA-

Fa un any que en Marcel i la seva mare viuen a Orzac, a la caseta delsafores del poble que els va deixar la tia Rose quan va morir. A en Marcelli agrada molt aquell poble situat al peu d'una muntanya que en realitatés un volcà apagat, però hi ha una cosa que li costa molt: fer amics nous.I ara que han començat les vacances es troba sol i no sap amb qui sortir.Li agradaria poder anar amb en René i la seva colla, però no li han ditres. La mare ja li pot anar dient que no ha d'esperar sempre que siguinels altres els qui el vagin a buscar. Ella no ho entén: no és pas tan senzill.¿I si hi va i li diuen que no el volen? O si li diuen que sí, però no li fan nicas? Llavors encara serà pitjor.Per sort, hi ha dues coses que l'ajuden a passar l'estona: la biblioteca dela tia Rose, que està plena de llibres fins dalt, i la Casa de les Acàcies, unacasa antiga que hi ha a prop de la seva, amb una gran avinguda vorejadad'acàcies i un jardí immens, que el té fascinat. Perquè ell, quan siguigran, vol ser jardiner. La casa sempre està tancada, fa anys que no hi viuningú, i el jardí està abandonat. En Marcel ho sap molt bé, perquè hatrobat un lloc per on ficar-s'hi. És el seu gran secret.Un dia, però, mentre està enfilat en un arbre prop de l'entrada, té ungran ensurt: la reixa s'obre i apareix un cotxe... A partir d'aquellmoment, les coses es complicaran: la Casa de les Acàcies estarà en perilli la vida d'una persona també.En Marcel es trobarà embolicat en tot plegat. Per sort, podrà compartirel seu secret amb algú.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest llibre me'l vaig llegir l'estiu i està força bé. El recomano per passar l'estona.

Laia Buseu.

Anònim ha dit...

Doncs que aquest llibre m'ha agradat molt i que aquest també me l'he llegit l'estiu passat i que és un bon llibre per passar l’estona.

I se’l recomano a qui no faci res a l’estiu és un bon llibre per passar l’estoneta.

Katerine Huarachi Fernandez
2n r2

Anònim ha dit...

Hola!
És un llibre basatant entretingut; me'l vaig llegir a l'estiu i a mi particularment m'agrada bastant, no és un llibre que no agobia.
Parla sobre un noi que marcha amb la mare a un altre poble i a de fer una vida nova.
El recomano!!

Núria